Un altre pa!. Aquesta vegada amb farina de cigrons, ja que en vaig comprar un quilo i he estat buscant què fer-ne. La recepta és de Marinela y su cocina, ja que és la que més s'ajustava als ingredients que jo ja tenia a casa. Com gairebé sempre que es fa servir una recepta acabes canviant alguna cosa i donant-li el teu toc personal.
Per què farina de cigrons? He estat mirant per internet i resulta que és un aliment molt nutritiu, i jo ja havia escoltat que el fèien servir a Andalusia per a arrebossar peix. La veritat és que en el gust no es nota gens el gust del cigró... pot ser que en d'altres receptes que he trobat a on es fa servir puré de cigrons el gust es noti més. L'aportació de calories és similar a la de la farina de blat però té més minerals, vitamines i fibra.
Els ingredients de la recepta original són els següents:
- 200gr. Preparado de harina integral con pipas Rivercorte de Lidl (jo vaig fer servir farina integral que tenia a casa, sense ser preparat per fer pa)
- 210gr. Harina blanca de fuerza
- 90gr. Harina de garbanzos
- 300ml. de agua templada
- 1cd. De aceite de oliva suave
- 1ct. de levadura seca de panadería (jo en vaig posar dos, ja que la farina integral que jo tenia no portava el llevat incorporat)
- 1,1/2ct. Sal fina
- 1cd. Pipas de girasol (jo vaig posar pipes de carabassa i sèsam)
Com sempre, posar primer els líquids, després els sòlids i tenir em compte que no es poden tocar el llevat i la sal (per tant, cada cosa a una punta de la cubeta de la panificadora). Quan la màquina t'avisa, s'hi afegeix les pipes de carabassa i quan s'acaba el llevat i comença a fornejar, les llavors de sèsam per sobre.
Programa pa blanc, apretar el botó i llestos!
Molt bo... encara que no va pujar gaire, potser hi hauria d'afegir una mica més de llevat... el repetirem segur!
Recepta enviada a YeastSpotting
Recepta enviada a YeastSpotting
No hay comentarios:
Publicar un comentario