Repte assolit! Hem fet un tronc de Nadal de xocolata, que encara que no és per a res tradició d'aquí, no deixa de ser un braç de gitano... així que per què no?
He agafat diferents coses de les moltes receptes que he mirat i al final el meu està fet de la següent manera
Ingredients per a la massa
120 grs de sucre
120 grs de farina
40 grs de mantega, gairebé fosa
paper sulfuritzat
Ingredients per al farcit
200 grs de nata ( l'he comprada en una granja del carrer, que la fan boníssima, res a veure amb la nata de pot)
3 clares (aprofitant unes que tenia congelades)
5-6 cullerades de sopa de sucre
Ingredients per a la cobertura
Es pot fer o encara millor, comprar feta, la que jo he fet servir de la marca Vahiné uns segons al microones i ja està.
És una recepta que, la veritat, dóna feina i necessita el seu temps però no és difícil. Primer de tot, s'ha de fer la massa, i si no teniu una màquina d'aquelles de varetes, prepareu-vos per acabar amb agulletes al braç (val la pena però)
Per fer la massa:
En un bol ample al bany maria, s'ha d'anar batent els ous i el sucre fins que no quedi gens de líquid. Quan estigui retirem del foc i es continúa batent fins que es refredi. Un cop això fet, agafem una mica d'aquesta massa i la barregem amb la mantega gairebé fosa en un altre bol.
En el bol gran, on tenim els ous muntats amb el sucre, hi afegim amb compte la farina i l'altre barreja.
Al forn uns deu minuts (s'ha d'anar mirant que no s'ha de torrar, que si no després no el podrem enrotllar), a 170ºC.
Quan ho treiem del forn, bé una part complicada. Posem a sobre de la massa un altre paper sulfuritzat i l'enrotllem, tot en calent i després el deixem refredar.
Mentre es refreda, es prepara un almívar (meitat de sucre i meitat d'aigua) i el farciment
Per fer el farciment:
Barregem la nata muntada amb el cacau en pols i amb compte es barreja amb les tres clares d'ous muntades (batudes a mà altre cop!).
Per muntar el tronc, es desenrotlla la massa, es pinta la part de dins amb l'almívar i una estona després la barreja de la nata, el cacau i els ous muntats. Altre cop enrotllat, hi escampem per sobre la cobertura de xocolata, es treballa amb una forquilla per a fer-ho semblant a un tronc i a la nevera un parell d'hores...
Aquí en teniu la foto
No hay comentarios:
Publicar un comentario