Fa uns parell de setmanes que estic missing, aquest final de curs és una mica estressant però ja falta menys. Tinc un munt de fotos i de receptes per editar i anar penjant, així que quan torni, ja us aniré explicant.
Aprofito deu minuts per ensenyar-vos un moviment que m'ha semblat molt interessant. gent que afirma que es pot viure sense nevera i que penja maneres de conservar els aliments frescos igual o més temps que amb la nevera.
A partir d'un tuit, he anat a parar al bloc recetas mierdaeuristas (el nom ja diu molt de les intencions!), i a una entrada a on parlen de gent que realment, fa anys que viuen sense nevera.
Naturalment, cal canviar costums de compra, i pensar molt bé què comprem o què no.
De moment, no crec que m'afegeixi a aquest moviment, però es poden aprofitar molts dels consells que hi surten, i potser, com es diu en un dels comentaris del post, en el lloc de necessitar una nevera immensa, amb una de més petita, més barata i que consumeixi menys ja en tindriem prou, no creieu?
Us enganxo alguns dels consells que m'han semblat interessants: (us el copio en castellà, n'hi ha més, així visiteu el post d'on ho he tret)
- Las manzanas emiten mucho gas etileno, que acelera la maduración de frutas y vegetales, pero retrasa la salida de brotes en patatas y cebollas. Para que duren las patatas y las cebollas pon manzanas al lado. Evitar mantener las cebollas con las patatas, ya que favorecen los brotes.
- Envolver el repollo con un paño o toalla húmeda a diario para mantenerlo fresco.
- No guardar las manzanas cerca de cítricos, ya que favorecen su maduración.
- La mayonesa puede mantenerse afuera del refrigerador por meses siempre y cuando no entren bacterias al frasco. Siempre servir con una cuchara limpia.
- Los vegetales de raíz como la zanahoria y el puerro se deben mantener en posición vertical para permitir que el organismo ahorre energía y permanezca fresco por más tiempo. Un recipiente con arena húmeda ayudará a lograrlo.
- Para mantener las berenjenas, calabacines, pimentos pepinos frescos fuera del frigorífico se mojan todos los días y se ponen sobre una superficie agujereada con una bandeja llena de agua debajo.
- Las lechugas se logran conservar frescas metiendo su base en un recipiente con agua, como si fuera un ramo de flores metido en un jarrón.
- Para prolongar la vida de las especias secas y sin que se apelmacen, se puede agregar a la tapa de los recipientes arroz, que absorbe la humedad rápidamente.
I si, a més de ser més sostenible, vols un disseny modern, mira't aquest blog. Els consells de la iaia actualitzats :)
Espero Mireia que el curs acabi ben aviat i poguem gaudir de més entrades teves! Pel que fa al moviment sense nevera, em sembla interessant però, a casa meva, on no hi ha temps per anar a comprar massa sovint, esdevindria un caos!!! Tens raó, millor, de moment, aprofitar consells puntuals! Una abraçada!
ResponderEliminar