Segons la Viquipèdia, la Kofta denominada també köfte, kafta, kufta o kafteh (کوفته en persa) és una família de diferents preparacions fetes amb carn picada (similar en alguns casos a les mandonguilles) i molt habitual en l'Orient Mitjà, l'Índia i els Balcans.
En la seva forma més simple es tracta d'unes boles elaborades amb carn picada, similars a les mandonguilles, s'utilitza carn de vaca o d'anyell que se sol barrejar amb diferents espècies i de vegades també amb cebes picades. La carn se sol barrejar en algunes ocasions amb arròs, burghul, verdures, o ou per a formar una pasta que després es rosteix. Les Koftas s'elaboren en algunes ocasions amb peix o verdures en lloc de carn, especialment en l'Índia. Poden cuinar-se a la graella, fregides, al vapor, o marinades, i poden ser servides amb salses condimentades amb espècies. Totes aquestes variants poden trobar-se en el Nord d'Àfrica, el Mediterrani, l'Europa Central, Àsia i l'Índia. D'acord amb una investigació realitzada en 2005 per una companyia de processat d'aliments, existeixen prop de 291 tipus diferents de köfte a Turquia, on és molt popular. [1] En els països àrabs la kufta solen tenir forma cilíndrica.
- 1 ceba picada molt fina
- 2 culleradetes de pebre vermell dolç
- 1 culleradeta de comí mòlt
- un polsim de pebre negre
- un polsim de pebre vermell picant (opcional)
- una cullerada de julivert picat molt fi
- una cullerada de cilantre fresc picat molt fi
- una culleradeta de canyella mòlta
- una cullerada de menta fresca picada ben fina
Esdeixa deu minuts i ja està llest per menjar. Jo he acabat el plat amb el cuscús sobrer que tenia congelat...
Un bon te a la menta són les postres perfectes!
No hay comentarios:
Publicar un comentario