sábado, 1 de diciembre de 2012

Galetes decorades i una recepta perfecte per fer-les

Visita llampec al Creativa a La Farga de L'Hospitalet de Llobregat. Mini curs de 2 hores sobre decoració de galetes de Nadal. Una recepta per fer la masa perfecte de galetes i una constatació: després d'un any de videos, blocs, youtubes etc. etc.... el millor és veure-ho en viu i en directe.
 
A més, aquest petit taller de Cookiteca ha tingut una mestra fantàstica: la Silvia, que a més de tota la paciència del món per ensenyar, respón a qualsevol pregunta, encara que sigui molt, molt, molt bàsica.
 
Total que després de dues hores vaig marxar amb quatre galetes, una recepta i ah! ah! uns quants estris per fer-ne (a preu de fira, millor que a la botiga)

- un texturitzador de fondant... no sabia ni que existien i vés per on, després de veure'l en funcionament,,, un ahhhhhhhhhhhhhhhhhh, així surten textures com aquestes:

- uns talla pastes de figures de Nadal
- fondant preparat per fer servir.... segons la Sílvia, això de fer el fondant amb xuxes de núvols... ni parlar-ne (tot i que a mi m'agrada!)
- i la cosa més fantàstica de totes: uns motllos de silicona de Squire Kitchen Great Impressions per fer les figures de fondant de la manera més fàcil del món. Només apretar una porció de fondant al forat del motllo i treure! Tachánnnnnnnnn


Ara toca repetir-ho a casa, perquè les galetes (mai millor dit!) no van durar més de dos minuts a la porta de l'escola :) Aixi que no hi ha constància gràfica de les galetes, però us passo una foto que ténen al web de Cookiteca

 
Casi me n'oblidava: la recepta per fer unes galetes ben formoses (by Cookiteca)


...i unes quantes indicacions que no sortien a la recepta:
- la mantega: millor no massa alta en greix (per exemple, la Cadí)
- la farina, de la fluixa
- sobre les clares d'ou: n'hi ha de tres tipus, i no totes munten igual de bé; de millor a no tan bé (encara que totes tres es poden fer servir perfectament, ens portarà una mica més de feina en tot cas) són: les clares fresques, les pasteuritzades i l'albúmina, que ve en pols.
- 1 clara són 40 grs., no 30 com diu en alguns pots de clara pasteuritzada
- assegurar-se que el sucre llustre  només sigui sucre llustre (o sigui que no porti additius estranys)
- pel què fa a la pasta de sucre: n'hi ha de tres consistències, i cadascuna es fa servir per una cosa diferent: de menys a més: per cobrir pastissos o cupcackes, per modelar (figuretes i tal) i la pasta de flors, la més dura.
- el broquet  més comú de la mànega pastissera ha d'anar a 45º. N'hi ha més de 300, cadascú necessita la posició adequada.
- la glasa es pot fer fins una setmana abans. El fondant també (i més fins i tot!). S'ha de guardar en paper film i un cop embolicat, dins una bosa de congelar, ja que el paper film és permeable i faria que se'ns endurís el fondant.
- tant la glasa com el fondant es poden congelar

No hay comentarios:

Publicar un comentario