martes, 18 de octubre de 2011

Explorant el món dels púdings

Quan et poses a buscar receptes de púdings no pares de trobar-ne... primer de tot n'he buscat la definició (segons la Wikipèdia)

"Se denomina budín o pudín a un postre o comida originario de la cocina inglesa que se suele servir caliente o frío, la masa suele estar compuesta de diferentes ingredientes dependiendo de las recetas: migas de pan, bizcocho, arroz, sémola, etc. aglutinado con huevo y aderezado a veces con frutas diversas.
La palabra española budín procede de la francesa boudin (pronunciada aproximadamente [budín]), que por su parte deriva de la latina botellus con el significado de ‘morcilla pequeña’ haciendo referencia a la forma de envoltorio que tenían los budines durante la Edad Media.La palabra española pudín o pudin [púdin] procede de la inglesa pudding (pronunciada [púdin]), y ésta probablemente de la francesa boudin"


Al final els he classificat en tres tipus:
- Púdings dolços, que aprofiten el pa o les pastes seques i que es poden "amanir" amb espècies (canyella, per exemple), fruits secs, panses, trossos de xocolata o d'altres toppings (els clàssics fideus de xocolata de colors cada vegada més sofisticats)


una mica de color fa festa!
- Púdings amb fruites, amb les què aprofitar un parell de pomes o uns préssecs a punt de fer-se malbé o uns plàtans que ja han madurat molt
algunes receptes que he trobat interessants:

  1. Púding de poma (del bloc "El cullerot festuc")
  2. Púding de pera (del web Placer a la carta)
  3. Púding de pinya (del web Mis Recetas)
  4. Púding de préssec i coco (del web Cocina y Comida Sana)
  5. Púding de plàtan (del web MundoRecetas)
·        ·   Púdings salats, tot un altre món... Ou, nata i el que vulguem. El cuiner Nandu Jubany ens ensenya diverses receptes de flams salats, o púdings, que es poden menjar freds o calents. De ceba i moixernons, de verdures o de salmó; s'hi pot posar el que es vulgui (a la web de TV3). Un parell de carbassons i una ceba amagats per la nevera i ja tens el plat del dia.


Aniré probant i fer probar els experiments als meus amics i al final posaré la selecció guanyadora

No hay comentarios:

Publicar un comentario