sábado, 18 de enero de 2014

20 maneres d'aprofitar el pa sec

Segur que n'hi ha més de 20 però amb aquestes segur no tirareu pa dur mai més!

Algunes ja han estat publicades aquí així que les poso les primeres

1.- Púding de pa amb: els púdings, dolços, amb fruites o salats són tota una manera de fer un gran postre a partir de pa dur, encara que sigui un totxo. Jo els acostumo a fer dolços, i me'ls emporto a la feina, a on no duren gaire. I amb una mica de decoració per sobre, quedes com una senyora!


2.- Les "torrijas"... ah... boníssimes, sempre recordo les de la meva àvia... 
Les de tota la vida, amb llet i canyella, o d'altres versions, com les que he trobat en aquest web, amb xocolata, amb anís, amb vi, amb crema o en aquest altre, a on hi ha interessants variacions per fer-les amb flam, de "tortell de reis" (afegint-hi pela de taronja i agua de flor de tarongina), amb arròs amb llet o amb llet de coco i essència de vainilla... 

3.- La versió anglosaxona de les torrijas, les french toast o torrades franceses, similars però diferents en l'elaboració (porten canyella) i en el gust i tot un fenòmen a pinterest (si en busqueu, us sortiran milers de varietats). Us deixo la versió clàssica del web Directo al paladar



4.- La versió francesa, le pain perdu... semblant semblant però no idèntic! (sense canyella)




5.- Fer una torta de pan, un pastís semblant al púding d'origen veneçolà però més fi i amb formatge... l'haurem de provar

http://cocinayvino.net/receta/postres/1700-torta-pan.html


6.- Sopa de ceba... ara a l'hivern, amb moooolt de formatge gratinat per sobre,,, no hi ha una sopa millor! (us deixo un enllaç a un post del passat setembre)




7.- Sopa d'all... no m'agrada tant però no està malament... també té multitud de variacions, us en deixo una que té pinta de ser plat únic i contundent! (ara bé, si no porta ou, no és sopa d'all!), i aquesta a més porta bolets.


8.- Sopa italiana de tomàquet i pa


9.- Alguna de les receptes d'en Xavier Barriga en el seu llibre "Recetas caseras con pan de ayer". Aqui li podeu donar una ullada... per exemple, les croquetes de pa... un entrant addictiu!


10.- Knödels alemanys, una espècie de mandonguilles de pa.


11.- Una variació d'aquests knödels que faig jo és fer-les més petites, que càpiguen a una cullera de sopa i afegir-les al caldo amb la pasta de sopa, es fan al mateix temps que la pasta i queden molt bones.

12.- Flams salats de pa sec del blog Dit i fet... quina bona pinta que fan!


13.- Gratinat de pa dur a la ceba. Fàcil i ràpid



14.- Pa de peix, fet amb pa dur i restes de peix, o peix congelat... aquest l'hauré de provar (en realitat és més un pastís salat)


15.- Base de pizza de pa dur.... sisisis base de pizza!


16.- Pa de Tunísia, una recepta dolça algeriana (malgrat el seu nom), amb pa sec mòlt.


17.- Afegir-ne a la barreja de fer flam. Queda unes postres entre púding i pa


18.- Unes "migas" per descomptat, amb bacó i xoriço, i que, encara que no ho sembli, són d'origen musulmà



19.- Per descomptat, fer-ne pa ratllat o farina de galeta, com li volgueu dir, per a arrebossar o per escampar sobre una coliflor bullida per gratinar-la al forn.

20.- O fregir-lo en oli per tenir uns bons crostons 

imatge de ca.wikipedia.org/wiki/Crostó
Impossible no trobar-li una utilitat!

4 comentarios:

  1. Una entrada genial!!! Corfirma que el pa continua essent un aliment bàsic! Petons!

    ResponderEliminar
  2. Gràcies pels ànims Mònica... molts petons!

    ResponderEliminar
  3. Caram, Mireia!! D'idees no ens en faltaran!! Gràcies pel recull!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A vosaltres per animar-me cada cop que penjo alguna cosa! Ptons!

      Eliminar