domingo, 30 de octubre de 2011

Tots Sants i Halloween, tot inclòs

Ja tenim aqui 4 dies de festa per fer coses amb els nens. A banda de manualitats variades, hem incorporat el Halloween a la Castanyada... el primer, fer la cara a la carbassa... gràcies a una amiga d'origen nord-americà que n'havia fet a cabassos de petita el resultat ha estat fantàstic!

la carbassa de Halloween

I ara ve el tema...què fem amb la polpa de la carabassa? I amb les llavors? es podrà aprofitar tot?
Per la polpa de la carabassa, un pastís (del web Javi Recetas)

pa de pessic de carbassa per 8-12 persones

Ingredients:
  • 300 grs de carbassa 
  • 300 grs. de sucre
  • 300 grs. d farina
  • 100 grs. de mantega sense sal
  • 4 ous
  • 12 grs. de llevat químic (un sobret en porta 16 grs.)
  • 1 cullaradeta de canyella en pols (3-4 grs)
  • 1 motllo per fer el pastís  
Elaboració:
  1. Pela la carbassa (la pots ratllar o picar amb la minipimer) fins que sigui un puré.
  2. Fon la mantega i deixa que agafi temperatura ambient
  3. Passa per la batedora els 4 ous, afegeix el sucre i segux fins que agafi un color blanquinós (2-4 minuts)
  4. Preescalfa el forn a 170ºC .
  5. Posa en un bol la farina, el llevat i la canyella. Barreja. Afegeix la mantega fosa, el puré de carbassa i els ous amb el sucre. Barreja-ho tot
  6. Emmantega i enfarina un motllo, Afegeix la barreja i posa-ho al forn a 170 ºC durant 50 minuts, estarà fet quan el punxis amb un ganivet i surti net. 
  7. Quan estigui fred, el pots decorar amb sucre llustre o amb canyella en pols
  8. Consell: no et passis amb el llevat. Aquest pa de pessic és molt líquid i si en poses massa pujarà massa ràpid sense que hagi cuallat.
I per les llavors, pipes al forn! Només cal separar-les, posar-les al forn, afegir-hi sal per sobre i esperar a què es torrin!

pipes de carbassa

Missió complerta... tot aprofitat i tot boníssim. Bona castanyada!

No hay comentarios:

Publicar un comentario