domingo, 20 de octubre de 2013

Una recepta d'aprofitament: lasanya!!!!

Aquesta és una altra recepta que tenim per casa per fer quan anem trobant restes per la nevera i de manera sorprenent, hi ha els dos ingredients bàsics per fer lasanya (carn i salsa de tomàquet), encara que alguna vegada una hamburguesa solitària també ha estat el punt d'inspiració per fer-ne.

També és un plat que no costa gens de fer, és barat, i es pot fer amb els nens. I més ara, que si ja es compren les làmines de la pasta que no s'han de bullir (un invent fantàstic), en mitja hora tens un àpat complet. I és un plat únic, així que només cal pensar en les postres.

Aquest cop, lasanya clàssica. De carn picada (una hamburguesa, dos salsitxes i un tros de butifarra de bolets), feta miques només amb les mans, sofregit amb dos alls picats, salpebrat i barrejat amb mig pot de salsa de tomàquet que també voltava per la nevera.

Els nens han anat posant les capes de la lasanya: una de plaques de pasta, una de carn picada amb la salsa de tomàquet. Ens ha donat per tres pisos i mentre ells ho feien, jo he fet la beixamel amb mantega de la bona de la granja de davant de casa, farina i llet. Fer la beixamel no té secret, paciència, ganes i sofregir bé la farina perquè no en trobem el gust després.

Hem cobert la beixamel amb mig paquet que teníem de formatge ratllat (ens havia sobrat de fer pizza) i al forn mitja hora.

La veritat és que ha quedat boníssima, i com la plata era gran, ens l'hem menjada en dues vegades.


Bon profit!

6 comentarios:

  1. Amb cosetes que tenies per la nevera t'ha sortit un dels meus plats preferits!! la lasanya m'encanta, tant de carn com de verdures! jo a l'estiu l'acostumo a fer de verdures quan l'hort està imparable XD

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. ah de verdures! boníssima, és un plat que teníem mig oblidat i que hem recuperat al menú de casa. Gràcies pel comentari :)

      Eliminar
  2. Boníssima proposta pels temps que corren!

    ResponderEliminar
  3. D'aprofitament i deliciosa!!! No és pot demanar més!

    ResponderEliminar
  4. mai s'ha de llençar res! ben fet, noia, molt ben fet!

    ResponderEliminar