miércoles, 30 de noviembre de 2011

cuscús cuit i carn picada de porc i vedella de la nevera

Què faig amb les dues coses... Kefta! 
Segons la Viquipèdia, la Kofta denominada també köfte, kafta, kufta o kafteh (کوفته en persa) és una família de diferents preparacions fetes amb carn picada (similar en alguns casos a les mandonguilles) i molt habitual en l'Orient Mitjà, l'Índia i els Balcans
En la seva forma més simple es tracta d'unes boles elaborades amb carn picada, similars a les mandonguilles, s'utilitza carn de vaca o d'anyell que se sol barrejar amb diferents espècies i de vegades també amb cebes picades. La carn se sol barrejar en algunes ocasions amb arròs, burghul, verdures, o ou per a formar una pasta que després es rosteix. Les Koftas s'elaboren en algunes ocasions amb peix o verdures en lloc de carn, especialment en l'Índia. Poden cuinar-se a la graella, fregides, al vapor, o marinades, i poden ser servides amb salses  condimentades amb espècies. Totes aquestes variants poden trobar-se en el Nord d'Àfrica, el Mediterrani, l'Europa Central, Àsia i l'Índia. D'acord amb una investigació realitzada en 2005 per una companyia de processat d'aliments, existeixen prop de 291 tipus diferents de köfte a Turquia, on és molt popular. [1] En els països àrabs la kufta solen tenir forma cilíndrica.


L'única pega és que la carn és barrejada de porc i vedella, o sigui que no és gens halal!!. L'important és donar-li el gust de les espècies així que he barrejat els ingredients de la llista amb el mig quilo de carn i l'he deixat reposar un parell d'hores.
  • 1 ceba picada molt fina
  • 2 culleradetes de pebre vermell dolç
  • 1 culleradeta de comí mòlt
  • un polsim de pebre negre
  • un polsim de pebre vermell picant (opcional)
  • una cullerada de julivert picat molt fi
  • una cullerada de cilantre fresc picat molt fi
  • una culleradeta de canyella mòlta
  • una cullerada de menta fresca picada ben fina
Un cop han passat un parell d'hores fem boletes de la mida d'una pilota de ping pong. Posem en una paella la ceba a daurar amb l'oli d'oliva, hi afegim les boletes de kefta i quan ja estiguin rosses, la salsa de tomàquet (si teniu més temps, es fa un sofregit bo de ceba i tomàquet i es daura la kefta a banda)
Esdeixa deu minuts i ja està llest per menjar. Jo he acabat el plat  amb el cuscús sobrer que tenia congelat...
Un bon te a la menta són les postres perfectes! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario