martes, 13 de diciembre de 2011

Boles per l'arbre de Nadal

Aquest pont tant llarg ha donat temps per fer moltes coses... en aquest primer post, us presentem les boles que hem fet per a l'arbre,,, que encara no tenim, això ho deixarem per més endavant... n'hem fet unes de més difícils, que necessiten més paciència, una motricitat fina i quilos de cola blanca i unes altres per als més peques, enganxant paper de seda de colors trencats a mà

Materials per a les boles de llegums i llavors:
  • Llegums de diferents tipus: llenties, mongetes negres, blanques, soja i d'altres llavors que siguin seques i de diferents colors (blat de moro per exemple)
  • Boles de porexpan de diferents mides (jo les compro a la Comercial Bolsera, que estan bé de preu)
  • Tones de cola blanca.
Manera de fer-les:
Després de fer-ne vàries, hem decidit que el millor és començar pel mig si has de barrejar diferents llegums o llavors, i que es pot començar per una de les bases si la fem tota d'un color... s'ha de tenir molta paciència i no cal fer-les en un dia... fins i tot va millor perquè així es seca bé la part que hem fet i podem continuar a on vam deixar-ho... us deixo tres de les que vam fer

una cinta al voltant servirà per penjar-la a l'arbre

Les altres, per als més peques, són les de paper de seda
Materials:
  • Paper de seda de diferents colors trencats en petites porcions amb les mans (així, el procés de preparar-ho és més divertit)
  • Cola blanca barrejada amb una mica d'aigua
  • Un vas de plàstic i pinzells per aplicar la cola
  • Neteja-pipes de colors (els vénen als estancs i són molt baratos). Són filferros folrats que ens permetran enganxar la bola a l'arbre.
  • Purpurina de colors per enganxar damunt del paper de seda
  • Boles de porexpan de diferents mides

la purpurina és opcional... depèn de les ganes que tingueu de netejar després...

Realment són molt fàcils de fer...el paper de seda és molt prim, si s'arruga no passa res, una mica de cola al damunt i s'aixafa sense problemes. La purpurina també s'enganxa amb la barreja de cola i aigua sense problemes.

Ara que ja tenim les boles, només ens falta l'arbre...

Una altra idea que encara no hem posat en pràctica, boles folrades amb retalls de roba... primer cal escollir els retalls, que quedin bé... us deixo el bloc de lilla a d'on ho he tret per si us decidiu per aquestes:
una de les activitats del calendari d'advent

No hay comentarios:

Publicar un comentario