domingo, 27 de octubre de 2013

Galetes de carabassa

Avui tocava fer alguna cosa amb carabassa i moniato. A l'escola de primària dels meus fills tenen la "cistella viatgera", que volta de família en família durant el curs intentant que pares, mares i fills tinguin una alimentació més saludable.

A la  nostra cistella hi havia una carabassa, tres moniatos, un grapat de castanyes, mel, canyella i azuki. Al final hem decidit torrar les castanyes i menjar-nos-les, i coure el moniato i la carabassa.



Amb la carabassa, hem fet unes galetes boníssssssimes, molt fàcils i que poden fer de principi a fi els nens. La recepta, trobada a Pinterest, del blog Muffin Galaxy, està molt ben explicada. Us en copio els ingredients:

Ingredientes para unas 50 galletas ( a nosaltres ens en han sortit 32, però és que algunes les hem fet enormes!)
  • 100 gr de mantequilla
  • 250 gr de azúcar moreno (nosaltres blanc)
  • 300 gr de harina de trigo
  • 3 huevos (nosaltres 4 que no eren gaire grossos)
  • 200 gr de puré de calabaza (o una manzana grande cruda y rallada)
  • 1 pizca de sal
  • 1 cucharadita de extracto de vainilla
La carabassa ja la teniem freda del forn d'ahir, així que l'hem passada pel túrmix per tenir-la a punt.


En un bol gran, s'hi barreja la mantega (de la bona, hi ha molta diferència!), que primer hem desfet una mica al microones, amb el sucre, la farina, els ous, el puré de carabassa, la sal i l'extracte de vainilla. Tot, ben barrejat amb una cullera de fusta.

Només cal emplenar una cullera de sopa i fer una muntanyeta al full antiadherent que fem servir per les galetes i enfornar 10-15' a 160ºC. (és important tenir el forn calent abans)



Uns quart d'hora després ja teníem les nostres galetes... han aprovat l'exàmen!


Veiam demà quan arribin al cole què en diu la resta de la classe!
Demà, l'altre recepta...

PS: la mestra m'ha confirmat l'èxit de les galetes... no em va quedar ni una!

10 comentarios:

  1. Les provarem!!! Tinc un parell de carbasses al rebost, les farem servir per fer-ne unes quantes! Una abraçada Mireia...i esperem amb delit la pròxima recepta!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies! Segur segur segur que us agradaran. Un petó!

      Eliminar
  2. Jo també en tinc publicades unes gairebé iguals, de galetes! M'encanta fer-ne, perquè sempre queden genials! com les teves, oi? Petons!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. ei! doncs ara les busco per fer-les! que han tingut tant d'èxit que provarem diferents versions, a vore amb quina ens quedem!

      Eliminar
  3. Tinc carabassa feta al forn... les provarem!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Fet!
      http://cuinem-cuinem.blogspot.com.es/2013/11/galetes-de-carabassa.html

      Com sempre, adaptat a la meua manera ;)

      Però molt bones! Gràcies per la idea!

      Eliminar
  4. què curiós que la massa de la galeta sigui semi líquida, oi? no havia vist mai aquesta massa però m'agrada, més fàcil de manipular!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. sobretot per jugar amb la quitxalla a fer formes, va genial!

      Eliminar
  5. ahir vaig obrir una carabassa enorme... són un bon suggeriment!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar