martes, 30 de abril de 2013

Truita de sonso


No hi ha truita més fàcil i agraïda que aquesta... i ara que n'és época, s'ha d'aprofitar tenir aquest peixet boníssim. El sonso no té talla mínima legal, per la qual cosa se'n veuen de molt petits fins als més grossos que fan entre 15 i 20 cms. I el període de veda, en què no es pot pescar, és del 15 de desembre a l'1 de març, per al qual cosa ja el tornem a tenir disponible. 
Es tracta d'un peix blau, per tant, boníssim per controlar el colesterol dolent i fer pujar el colesterol bo.


La veritat, és que va ser la peixetera del mercat que em va caçar passant per davant la parada... nenaaaaaaaa que no vols sonso, que avui el tinc molt bé de preuuuuuuuuuuuuu!!!!!!! Hi vaig caure de quatre potes i vaig tornar a casa amb mig quilo al cistell.





Primer vaig pensar de fer-lo fregit, tipo "pescaíto frito", seguint les recomanacions de la peixatera: Una paella amb abundant oli d'oliva, i quan comenci a treure fum un polsim de farina - perquè no s'enganxin els peixos entre ells-  i després un grapat de sonso. Volta i volta i fet.

Però al final va guanyar la truita... així es pot menjar calenta i freda, i quan la gent arriba a les hores més estranyes a casa, ténen el plat a taula i ja no m'hi haig de preocupar.

Aquesta truita va quedar molt bona, però... massa forta de gust per a mi. La propera vegada, no posaré sis ous i mig quilo de peix, si de cas amb 300 grs. n'hi haurà prou.




Ingredients:

  • 6 ous
  • 500 grs de sonso (millor menys, uns 300 grs. per la propera vegada)
  • oli d'oliva per fregir
  • sal


Elaboració:

  1. Fregim el sonso que ens quedi ben ros, seguint les instruccions de la meva peixatera que us he explicat més amunt
  2. El deixem una estona sobre paper absorbent per treure'n l'excés d'oli
  3. L'afegim a un bol amb sis ous ben batuts i una mica de sal
  4. Fem la truita i deixem refredar
Aprofiteu, que ara n'és la temporada!

6 comentarios:

  1. Ui, a mi també m'encanten. Sofregits amb una mica de farina o amb truita. Boníssims! I ara que n'és el temps, ho hem d'aprofitar! Petons

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Em sembla que a les dues ens perd això de la cuina :)

      Eliminar
  2. Cada vegada que menjo sonsos recordo a la meva àvia, que els preparava fantàstics! I així amb truita fan venir una gana!!! Una abraçada Mireia!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo els he descobert fa relativament poc... Però és una molt bona manera de menjar peix blau de manera diferent

      Eliminar
  3. A casa sempre els mengem fregidets! Haurem de provar-los en forma de truita, segur que ens encantaran!
    Molts petons ^^

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sempre va bé probar coses noves... Encantada de veure't per aquí i gràcies pel comentari :)

      Eliminar