viernes, 9 de marzo de 2012

Buscant com fer la Mona de Pasqua d'aquest any

Des de que sóc mare, hem fet la mona a casa... els anys van passant i les idees es comencen a repetir (pa de pessic amb nocilla, o xocolata, lacasitos, animals de xocolata, plomes, melmelades vàries...), així que aquest any he decidit innovar una mica i fer una mona diferent... com què el món dels blocs és fantàstic primer de tot miraré a veure què hi ha i després farem assemblea familiar per decidir quina guanya... a veure quina us agrada més a vosaltres! (hi ha 10 opcions)

Del bloc Si sou servits, una mona-conill, feta amb pa de pessic i recoberta de mantega

Una mona d'aromes àrabs del bloc Bread&Breakfast, a  on hi ha a més, una explicació fantàstica de  per què li diem Mona de Pasqua (molt interessant llegir-ho),,, us copio un tall
"La palabra mona referida a la mona de Pascua, deriva de la palabra من /munna/ en árabe ,que señalaba el conjunto de presentes que recibían los sultanes o el regalo que los moriscos hacían a sus señores con motivo de la celebración del Aid-el Fitr, concluido el mes de Ramadán. De esta ofrenda de huevos y fruta derivan las masas de pan o abizcochada con huevos dentro."

Del web tuteate.com, una super mona de chuches 100% sucre!

Una feta amb ous de pasqua de colors, del web Merendolas.com, utilitzant els motlles de Lekué

Del bloc Laskaponia Magazine, una feta sense ou ni llet i amb forma de conill

Feta amb massa semblant al pa i donant-li formes, del bloc La casita de las Hadas 

 Una en forma d'ou gegant i amb una decoració molt vistosa, del web PtitChef

Mona de Pasqua - mini - magdalena. Tan fàcil com fer (o comprar) una magdalena, posar-hi un ou de xocolata i un pollet a sobre... per a estressats-sense-temps, del bloc Nina Ruiz Galan

Una amb base de pa de pessic i trufa i crema de  rovell d'ou cremat per sobre, del bloc Con los 5 sentidos

I, per acabar, no podia faltar una feta amb un pastís de xocolata, i imitant un gruyère, del bloc Morasmoradas.com

 En fi, que la decisió serà difícil!!!



2 comentarios:

  1. Nosaltres encara la fem amb massa semblant a la del brioix i amb ous durs...no ens hem renovat però a mi m'agrada fer-les així i em porten molts records. Moltes gràcies per la teua visita!! Marta

    ResponderEliminar
  2. A nosaltres com ens pot la xocolata la fem sempre amb moooolta xocolata i plomes i ous i pollets i tot el què toca...

    ResponderEliminar