sábado, 16 de febrero de 2013

Palitos de pollastre arrebossat amb espècies de pakora

 
Cop cada cap de setmana que estem a casa, aprofito per fer cuinetes o manualitats.... avui tocava fer alguna cosa amb quatre talls de pit de pollastre marinat amb all i julivert que tenia al congelador. La carn arrebossada només la faig els dies de festa, així que he decidit que sí, que arrebossat!
Però com sempre que vas i véns per la cuina, obrint armaris, buscant els estris que necessites, de cop i volta m'he topat amb un paquet d'espècies de pakora que vaig comprar fa un parell de mesos i que dormia al rebost esperant la seva oportunitat.
La pakora és "un tipus de plat procedent de la gastronomia de l'Índia i que consisteix en fregir verdures arrebossades amb una massa feta amb farina de cigrons i ou. En general es tracta d'un bunyol vegetarià fet a base de ceba, d'albergínia, de patata, d'espinacs o d'altres, tot i que n'hi pot haver fet de panir (formatge) i més rarament de pollastre. En la seva elaboració també es fan servir espècies diverses com el garam masala, el coriandre, etc." (definició de la Viquipèdia). A mi m'encanten i encara que acabo amb la llengua escaldada, hi torno sovint.
 
En els súpers de molts llocs  es poden trobar paquets amb la barreja de farina de cigrons i les espècies ja preparades.. però compte! Piquen molt i molt!
 
 
O sigui, que tenim les espècies, que he afegit a la farina que té Mercadona preparada per arrebossar (porta la farina i l'ou en pols deshidratat).
 
Jo l'he probada barrejada amb aigua o sense, i em quedo amb la versió que porta aigua.  Fa un bon arrebossat i no queda gens oliós.
 
 
Ingredients:
  • Pit de pollastre marinat amb all i julivert tallat a bastons
  • Massa per arrebossar del preparat del Mercadona
  • Espècies "pakora mix"
  • Sal
  • Oli per fregir
 
Preparació
  1. Preparar la barreja per arrebossar: en un bol afegir la farina i una culleradera de cafè d'espècies (no cal més!!), hi afegim aigua tèbia i en fem una farineta espessa.
  2. Hi afegim el pollastre
  3. Ho fregim en oli ben calent
 
 
 
M'ha costat que arribés a la taula perquè anava desapareixent només posar-ho al plat!
 
Per sucar, salsa de calçots!!!!
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario