lunes, 12 de agosto de 2013

Rom cremat a casa

Hi ha una beguda més estiuenca que el rom cremat? 
Per primera vegada l'hem fet a casa, aprofitant la visita d'uns amics. La recepta, d'un membre d'un grup d'havaneres de Malgrat de Mar, el Grup Bergantí, per tant, amb totes les garanties del món. De fet, no m'ho van ensenyar a mi, sinó al meu home, que és l'encarregat oficial de fer-lo. És fantàstic, veure com va remenant la cassola i esperar tranquil·lament que et posi un vas :))


Ingredients per a unes 30 persones (fent servir els vasos petits de dónen als cremats):
- 1 ampolla de Rom Cremat Pujol (de 2 litres)
- 1/2 ampolla de Rom Daurat Pujol (de 0.75 l)
- 2 branques de canyella
- 12 grans de cafè
- 1 grapat de sucre 
- la pell de mitja llimona
- 1 cassola de fang
- 1 cullerot de fusta



Elaboració:
1.- A la cassola de fang, en fred, s'hi aboca el grapat de sucre (el què us càpiga a la mà, sinó serà molt dolç) i el Rom Daurat Pujol.
2.- Agafem un culllerot ple de Rom Daurat Pujol i l'encenem (triga una mica ja que s'ha d'escalfar)
3.- Quan el rom del cullerot crema bé, l'aboquem poc a poc dins la cassola i se'ns encendrà sense problemes.
4.- Després de dos o tres minuts, quan el rom de la cassola s'ha escalfat, aboquem els dos litres de Rom Cremat Pujol ben a poc a poc, vigileu que no s'apagui, sinó ens costarà moltíssim encendre'l de nou. 
5.- Trenquem per la meitat les dues branques de canyella i ho afegim
6.- Afegim també la pell de la mitja llimona
7.- Ara és qüestió d'anar remenant la barreja vint minuts, hi afegim els dotze grans de cafè i remenem deu minuts més.
8.- Per apagar-lo, es tapa uns segons.


Si podeu, feu-ho de nit, és tot un espectacle! 
Us asseguro que repetireu! Salut!

1 comentario:

  1. A la festa major del meu barri el prepara sempre un company, i és tot un cerimonial!

    ResponderEliminar