viernes, 10 de mayo de 2013

Com aprofitar 100% les verdures

Aquesta és l'entrada nr 101 del meu bloc! Poc m'ho pensava que arribaria aqui. En aquests dos anys he anat aprenent, he gastat moltes hores voltant per internet, he conegut gent, he fet milers de fotos i tinc un hobbie nou, el blogging. 
De moment és això, una distracció,, però que dóna moltes satisfaccions, com quan algú et deixa un comentari amable al blog. En el primer any, ningú no en va deixar cap, però un dia me'n van deixar un i una mica més i em desmaio de l'emoció. Després va venir la invitació a formar part del portal de receptes www.lestevesreceptes.cat (que em va sorprendre moltíssim) i d'allà vaig anar a parar a un grup de facebook que està cada cop més animat... i fins i tot m'han donat dos ciberpremis!...En fi, que de moment, el balanç és molt positiu...

Aprofito aquesta entrada 101 per fer un consell que segur que molts de vosaltres feu, però que és d'aquelles coses que s'han d'anar recordant perquè de tant senzilla com és a vegades ni me n'enrecordo de fer-ho.

Si cuineu habitualment a casa, i compreu verdures fresques, pot ser que no les aprofiteu totes. No cal llençar res! Per exemple:

- peles de patates, de carbassons
- peles i caps de les pastanagues, de naps, de xirivies
- les parts més verdes dels porros o de les cebes tendres
- les primeres capes de les cebes (les marrons no)
- els caps i les puntes de pebrots
- els cors dels tomàquets
- alguna fulla de col que no era prou maca
- fulles d'api molt dures
- peus de bolet que no fem servir



Tot això, rentat, a una bossa i al congelador. Quan jo tinc un mig quilo, ho poso a bulllir. Només hi haig d'afegir sal. I en surt un caldo de verdures que puc aprofitar per a un guisat, per a una sopa lleugera, per afegir a una crema de verdures, per afegir-hi uns fideus udon amb una mica d'algues... Es conserva tres o quatre dies a la nevera i per descomptat, es pot congelar sense problemes.

Això ho feia ma mare quan erem petits. I hi afegia potes de pollastre que primer cremava al foc per treure'n la pell... m'encantava escurar aquelles potes. Feia caldo i sopa per cinc a un cost baixíssim. És una mestra del reciclatge culinari i a més, cuina que fa goig... ara que ja sóc gran, puc reconéixer com n'és d'artista!

En fi, un petit consell que en aquests temps que corren sempre va bé recordar.

Bon cap de setmana!

12 comentarios:

  1. Felicitats pels 101! I ara... a seguir creixent! A casa també ho aprofiemt tot, pells, culs, caps... tot, de les verdures! surt un brou molt gustós! Petons

    ResponderEliminar
  2. Ara a per el 200!
    Molt bona idea d'aprofitament.
    Muacs

    ResponderEliminar
  3. Mireia, em sento superidentificada amb la teva experiència. Jo porto menys temps amb el bloc, però m'encanta pertànyer a aquest món! Aquest consell que has donat avui de cuina d'aprofitament, el poso en pràctica ara mateix! Una abraçada!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A mi me'l va ensenyar ma mare, només l'he passat per qui vulgui probar-ho... Al final, en aquest món dels blogs, es tracta d'aprofitar les bones idees de la gent que n'hi ha a cabassos... Tu també m'has inspirat a mi... Una abraçada!

      Eliminar
  4. Enhorabona per aquests 2 anys i per les 101 entrades, que no són poques! I gràcies per aquests consells, la veritat que és malbarata força menjar i és una llàstima!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies... I aprofito per dir-te que, si tens twitter, pots seguir a @nollencemnimica, amb molt bones idees sobre com aprofitar-ho tot

      Eliminar
  5. Caram! Poc que sabia que es podia fer un brou vegetal amb aquestes restes de verdures... Ho faré, oi tant que ho faré!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I tant que si! I gràcies per apuntar-te al blog. Una abraçada!

      Eliminar
  6. Hola guapa t'he nominat als premis Liebster award.
    http://hortpollet.blogspot.com.es/2013/05/premi-damics-blocaires.html

    ResponderEliminar