lunes, 13 de mayo de 2013

Com fer un smoothie (un batut de tota la vida, vaja!)

Anem a pams. Arriba la caloreta i a casa som molt de sucs, fruita, batuts, llimonades fresques... llavors, fa una setmana, prop de la Plaça Sant Jaume de Barcelona veig una petita botiga que posa "smoothies" i pregunto a la noia què és. Em respon que són batuts amb iogurt, cereals, fruita, gelat... i me'n demano un (la mida petita)... total, gairebé cinc euros! Moooooolt bo això si, però cinc euros!

Així que com faig sempre que m'agrada una cosa i no l'he feta mai, començo a investigar per internet,,, i clar, els nordamericans tenen vint mil milions de receptes penjades al web. I s'ha de començar a destriar.
Pel què he anat veien, jo els classificaria en tres tipus:
  • Els de fruita i làctics i sucs (iogurt, llet d'alguna mena o fins i tot formatge fresc)
  • Els verds, que porten fruita i verdura de color verd (pels que fan esport i exercici o es mengen l'esmorzar, el dinar i el berenar al mateix temps)
  • Els superporkis, que porten alguna fruita (per poder dir que és un smoothie) i llet i gelat i xocolata, galetes i de tot de coses bones que no es poden menjar cada dia (n'hi ha un de galetes oreo que ... potser cau!)

Així que de moment m'he quedat amb els primers, que són els que més s'assemblen al què ja fèiem a casa; la llista de baix són els cinc tipus de porductes que hem de triar per fer un smoothie com cal
1.- Un líquid: llet d'alguna mena (vaca, cabra, arròs, soja), suc, te, aigua de coco o simplement aigua
2.- Fruita de diferents tipus, fresques o congelades (dos o més tipus)
3.-  Un espessant per donar-li cremositat: iogurt, formatge fresc, gelat d'alguna mena, polpa de coco, llavors de chia, cereals, llegums (mongetes blanques per exemple)
4.- Espècies, sucre, herbes o fruits per donar-li millor gust i dolçor: això ja depèn del personal, es pot posar sucre, mel, xarop d'atzavara (en castellà se'n diu sirope de ágave) o de poma, nou moscada, dàtils, figues, menta, canyella, estracte de vainilla...
5.- Superaliments per fer-lo encara més nutrititu (aquest pas la veritat jo me l'he saltat): proteïnes en pols, pol·len d'abella, vitamines en pols, oli de bacallà, espirulina, baies de goji, cacau en pols, llavors de lli o del què sigui...

Un cop m'he decidit a fer-ho calia anar a comprar la fruita i és clar, si hagués de posar cinc o sis fruites al batut, no podria posar-les totes cinc senceres, em sortiria un batut gegantí, així que he agafat una altra idea del web, que és tallar la fruita a trossets, fer packs en bosses i congelar-los.


Així, al final els ingredients de l'Smoothie Cuinant amb sobres són:
1.- Dues pastanagues liquades
2- Plàtan, poma, kiwi, préssec i unes fruites del bosc congelades
3.- Un iogurt natural
4.- Una cullerada de xarop d'atzavara



A la botiga hi posàven fruita congelada i fruita fresca. Això va fer que el batut/smoothie quedés mooooolt fred sense haver d'afegir gel, cosa que s'agraeix amb la calor que comença a fer. He tret de la nevera la bossa amb la fruita congelada i l'he deixada deu minuts abans de passar-ho tot pel túrmix, que no volia que quedés fet miques.



Salut!



6 comentarios:

  1. Una entrada molt instructiva, la d'avui, Mireia!

    ResponderEliminar
  2. Quina pinta! Enhorabona pel bloc, i si et passes pel "Tot fet a casa" hi tens una sorpresa.

    http://totfetacasa.blogspot.com.es/2013/05/he-rebut-un-premi.html

    Una abraçada!

    ResponderEliminar
  3. Mare de Déu! Si aquest estiu no faig batuts, després de la teva explicació, n'hi ha per escanyar-me (figuradament, és clar)! Unes explicacions molt i molt pràctiques i instructives! Gràcies Mireia!

    ResponderEliminar
  4. Ostres, què pràctic! Estaré pendent dels següents batuts que pengis, pq el que has penjat avui té una pinta esplèndida! Jo a casa no n'he fet mai. Sempre me'ls compro, però poc sovint, pq com has dit... 5€ per 4 glopets de no res............... NO! XD

    Petonets ^^

    ResponderEliminar
  5. Quan portava brackets menjava moltes coses d'aquestes, m'alimentaven molt en moments de no poder mastegar res de res.

    ResponderEliminar
  6. Estic experimentant amb fruites i sabors... ja us explicaré! i moltes gràcies pels comentaris.... Neus, a veure si em miro això del teu bloc que em tens intrigada!

    ResponderEliminar