jueves, 30 de mayo de 2013

Podem viure sense nevera?

Fa uns parell de setmanes que estic missing, aquest final de curs és una mica estressant però ja falta menys. Tinc un munt de fotos i de receptes per editar i anar penjant, així que quan torni, ja us aniré explicant.
Aprofito deu minuts per ensenyar-vos un moviment que m'ha semblat molt interessant. gent que afirma que es pot viure sense nevera i que penja maneres de conservar els aliments frescos igual o més temps que amb la nevera.

A partir d'un tuit, he anat a parar al bloc recetas mierdaeuristas (el nom ja diu molt de les intencions!), i a una entrada a on parlen de gent que realment, fa anys que viuen sense nevera.


Naturalment, cal canviar costums de compra, i pensar molt bé què comprem o què no. 
De moment, no crec que m'afegeixi a aquest moviment, però es poden aprofitar molts dels consells que hi surten, i potser, com es diu en un dels comentaris del post, en el lloc de necessitar una  nevera immensa, amb una de més petita, més barata i que consumeixi menys ja en tindriem prou, no creieu?

Us enganxo alguns dels consells que m'han semblat interessants: (us el copio en castellà, n'hi ha més, així visiteu el post  d'on ho he tret)
  • Las manzanas emiten mucho gas etileno, que acelera la maduración de frutas y vegetales, pero retrasa la salida de brotes en patatas y cebollas. Para que duren las patatas y las cebollas pon manzanas al lado. Evitar mantener las cebollas con las patatas, ya que favorecen los brotes.
  • Envolver el repollo con un paño o toalla húmeda a diario para mantenerlo fresco.
  • No guardar las manzanas cerca de cítricos, ya que favorecen su maduración.
  • La mayonesa puede mantenerse afuera del refrigerador por meses siempre y cuando no entren bacterias al frasco. Siempre servir con una cuchara limpia.
  • Los vegetales de raíz como la zanahoria y el puerro se deben mantener en posición vertical para permitir que el organismo ahorre energía y permanezca fresco por más tiempo. Un recipiente con arena húmeda ayudará a lograrlo.
  • Para mantener las berenjenas, calabacines, pimentos  pepinos frescos fuera del frigorífico se mojan todos los días y se ponen sobre una superficie agujereada con una bandeja llena de agua debajo.
  • Las lechugas se logran conservar frescas metiendo su base en un recipiente con agua, como si fuera un ramo de flores metido en un jarrón.
  • Para prolongar la vida de las especias secas y sin que se apelmacen, se puede agregar a la tapa de los recipientes arroz, que absorbe la humedad rápidamente.



I si, a més de ser més sostenible, vols un disseny modern, mira't aquest blog. Els consells de la iaia actualitzats :)

1 comentario:

  1. Espero Mireia que el curs acabi ben aviat i poguem gaudir de més entrades teves! Pel que fa al moviment sense nevera, em sembla interessant però, a casa meva, on no hi ha temps per anar a comprar massa sovint, esdevindria un caos!!! Tens raó, millor, de moment, aprofitar consells puntuals! Una abraçada!

    ResponderEliminar