martes, 7 de mayo de 2013

Xampinyons farcits d'escalivada

Sempre que faig escalivada, i en sobra, no sobra de tot. El què primer s'acaba és el pebrot vermell i normalment, l'albergínia sempre acaba oblidada.
Avui, que tenia ceba i albergínia d'una escalivada, he pensat que quedaria molt bé tallada petita a sobre d'uns xampinyons enormes que he vist al mercat. I com que el color era una mica marronós tot plegat, he afegit uns trossos de pastanaga fets al forn... no porten carn perquè ja va en el segon plat del dinar, així que són uns xampinyons farcits vegetarians



Ingredients:
  • 6 Xampinyons grossos frescos
  • Una pastanaga
  • All, julivert i comí
  • Ceba i albergínia escalivades
  • Oli i sal



Elaboració
  1. Primer he tallat el peu, que quedi una cavitat al xampinyó.
  2. Es fregeixen els xampinyons sencers, molt poc, per un costat i un altre gairebé sense oli.  No es poden menjar crus ja què porten agaritina i si no es cuinen, poden provocar mutacions a les cèl·lules i tumors. 
  3. Reservem els xampinyons.
  4. En la mateixa paella, amb un raig d'oli, fregim els peus dels xampinyons tallats ben petits, afegirem la ceba i l'albergínia també ben esmicolades, i cap al final, la sal, el comí i l'all i el julivert trinxat (a mi m'agrada que no estigui gaire fregit l'all, però també ho podríeu posar al començament). Tot això són tres minuts en total.
  5. Reservem
  6. En la mateixa paella, sense gens d'oli, coem les pastanagues. També es poden fer al forn, però vaja, per sis trossets de pastanaga no val la pena encendre el forn.
  7. Muntem els xampinyons i ho amanim amb un rajolí d'oli.


Bon profit!

2 comentarios:

  1. Ben vegetarians, ben gustosos i ben bonics!!! Una tapa 10!

    ResponderEliminar
  2. A casa passa el mateix, Mireia. El pebrot vola i l'albergínia s'oblida. una bona manera d'aprofitar l'ingredient ja cuit i construir uns montaditos estupendos!! Petons

    ResponderEliminar