Avui que tinc una estona, us deixo dos pans fets a la panificadora, un de dolç, per als esmorzars i un altre de salat, per als sopars de llesca de pa amb (jo els anomeno sopars de torrada self-service, ja que només haig de tallar el pa, sucar-hi tomàquet i cadascú s'hi posa el què vol)
La base dels pans és la mateixa que per al pa de motllo, amb alguns canvis
1.- Pa de gerds:
- 200 grs d'aigua tèbia, millor mineral
- 500 grs. de farina de força o T55
- 20 grs. de sucre (aquest cop blanc)
- 1/2 cullerada de sal
- 35 grs. de mantega desfeta (al microones)
- 1 sobre de llevat sec (per fer pa)
- un grapat de gerds confitats.
2.- Pa d'alls escalivats:
Aquest pa té la seva història... tot comença amb una caixa d'alls. Com que no sabia què fer-ne, de tants alls, els vaig escalivar al forn... i els vaig guardar en un pot amb oli a la nevera, esperant alguna il·luminació per fer-los servir.
I, pam! si li he posat gerds a un pa, li podria posar els alls, no? Dit i fet. Així que agafo la meva recepta base de pa de motllo i en canvio algunes coses.
- 200 grs d'aigua tèbia, millor mineral
- 500 grs. de farina de força o T55
- 1/2 cullerada de sal
- 1 sobre de llevat sec (per fer pa)
- tres cullerades soperes ben plenes d'alls escalivats.
Per coure'ls, com sempre que es fa a la panificadora, primer els líquids, després els sòlids i a punta i punta la sal i el llevat. En les dues ocasions, no he esperat a que la màquina faci el xiulet per posar-hi els gerds i els alls. Amb el pa de gerds han quedat bastant sencers, amb el pa d'alls, la veritat és que costa trobar-ne un tros.... ara bé, fa una oloreta...
Com faig amb el pa de motllo, el deixo refredar dins la panificadora, així la crosta és més tova...
Bon profit!
és el què passa quan una màquina ho fa tot i només has de barrejar ingredients, jijijiji
ResponderEliminarCarai, Mireia! Quin munt de pans! A casa tenim panificadora però no acabo de saber-la dominar. Opto sempre pel pa amassat a mà. A veure si m'animo, el d'all ha de ser.... pecaminós!!! Petons
ResponderEliminar