sábado, 7 de septiembre de 2013

Sopa de ceba per a un estiu fred i per aprofitar el pa dur

Aquest estiu hem estat ben amunt de la muntanya passant fred! I quan fa fred, això de les amanides com a sopar no ve tant de gust, així que davant mig pagés una mica dur i l'expectativa de criar fongs als peus després de remullar-me cada tarda, vaig pensar que una sopeta no estaria malament. I quina millor sopa per aprofitar el pa dur que la sopa de ceba?


És una sopa ben senzilla de fer, però demana el seu temps, sobretot, si com a mi, la ceba m'agrada ben torrada, ja que després li dóna un to marronós al caldo que li va perfecte.

Ingredients:
  • 1 ceba mida familiar (la veritat, qualsevol serveix, jo no veig diferències entre si és una ceba de Figueres o no)
  • 1 llesca per persona de pa de pagès (de mig quilo)
  • sal, oli d'oliva
  • formatge ratllat

Elaboració
  1. Tallem la ceba a rodanxes fines i en una cassola amb el foc baix, l'anem rostint, ben bé mitja hora. Per a què no se'ns cremi, de tant en tant hi aboquem mig vas d'aigua. Això accelera el procés, ja que mig bull mig es fregeix i així no es triga tant.
  2. Quan ja estigui ben rossa, tirant a marró, hi aboquem aigua bullint o millor encara, caldo. Jo en faig dels retalls de de les verdures (mireu el post) i ho congelo en tàpers per a afegir a les sopes i els guisats. En aquest cas però, no estava a casa i hi vaig afegir aigua bullint.
  3. Hi afegim les llesques de pa, sense l'escorça. I baixem el foc. I ho deixem una hora que es faci bé, afegim sal i quan ja ha passat aquesta hora de cocció, el formatge ratllat per sobre i el deixem que es desfaci

Si tens temps, també queda molt bé gratinar el formatge, però vaja, que sense també està boníssima!



Aqui en teniu la foto abans d'afegir el formatge. Després ja no hi vaig ser a temps... és el què té la muntanya, que dóna molta gana :)

Bon profit!

2 comentarios:

  1. Aquest vespre, després de la pluja, hagués anat de "fàbula"!!! Una abraçada Mireia!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Doncs si, a nosaltres ens ha agafat i hem arribat gairebé nedant a casa :)

      Eliminar