martes, 11 de marzo de 2014

Nova recepta de croquetes d'aprofitament de carn d'olla... i de moment... la millor!

Aquest cap de setmana he aprofitat per cuinar. Últimament no he tingut temps de fer gaire res i em venia de gust gastar una parell d'hores a no pensar res i fer alguna cosa de menjar. Com a casa som molt de cullera, i en concret de sopa, gairebé cada setmana faig caldo. La carn d'olla s'aprofita sempre, bé saltejada amb all i pebre vermell, bé dins un trinxat, bé dins la sopa mateix o... fent croquetes.
No recordo ni quant de temps fa que no en feia de croquetes! I per casualitat, hi vaif afegir un ingredient nou que ha amorosit molt la massa i un petit accident que les ha fet més bones...

L'ingredient nou és un porro una mica dissecat que voltava per la nevera.
El petit accident és afegir bastant més d'oli a la massa que el que jo feia normalment.

I així, sense proposar-m'ho m'han sortit unes croquetes que han volat! I n'hi havia 34!!!!

Ingredients:

No us poso quantitats, depèn de la carn d'olla que tingueu.

1.- per la massa
- Ceba tendra tallada ben petita
- 1 o 2 porros també tallats ben fins
- Les restes de la carn d'olla (pollastre, gallina, porc, vedella, pernil,  botifarra negra... l'única cosa que no hi poso és la cansalada, no sobra mai :) Tot ben esmicolat
- daus ben petits de pernil del bo, poseu-hi bastant, és el que dóna més gust a la croqueta
- farina normal
- sal, pebre, nou moscada i si us agraden les espècies també hi poso a vegades comí i farigola
- llet

2.- per arrebossar:
- farina blanca normal
- farina de galeta
- 3-4 ous batuts

En una paella, hi aboquem una quantitat ben generosa d'oli d'oliva i hi fregim lentament la ceba i el porro. Quan ja estiguin ben tous i fregits, que quasi es comencen a torrar, hi afegim la carn esmicolada i el pernil. No cal esperar molt, la carn ja és cuita i el pernil es fregeix de seguida.
Hi afegim sal (no gaire que portava una bona quantitat de pernil), i la resta d'espècies al gust.
Aquesta vegada, quan ja va estar tot llest, em vaig despistar i no vaig colar l'oli. Ho vaig abocar tot en una olla petita que tinc i poc a poc hi vaig anar afegint la farina, que es fregís i perdés el gust. Com que hi havia bastant més oli del normal, es va fregir molt bé i va lligar verdures i carn en una pasta daurada.

Quan ja no hi queda gens de líquid, afegim poc a poc la llet i anem lligant remenant ben fort i sense parar. Aquesta vegada vaig haver de menester ben bé un litro de llet.
Quan la massa està lligada i es fa una bola que es desenganxa de l'olla i sembla que té vida pròpia, ja està acabat. (potser cinc minuts, no més)

Un dels meus fills es volia menjar la massa tal cual, i després de fer cadena i passar per farina blanca, ou, farina de galeta i fregir 34 croquetes (molt d'oli a la paella i que sigui ben calent!) s'hi va llençar com un lleó... en van sobrar unes quantes després de dinar que, misteriosament van anar desapareixent al llarg de la tarda...

I com l'opinió és unànime, tenim nova recepta de croquetes d'aprofitament de la carn d'olla a casa.


Salut!

4 comentarios:

  1. No m'estranya que les teves croquetes fossin "voladores"! Quina presència! I segur que encara millor gust! Petons!

    ResponderEliminar
  2. Quina delícia de croquetes, Mireia! Aquest aprofitament és un luxe.

    ResponderEliminar