lunes, 17 de octubre de 2011

Com pot ser que tirem tant de menjar?

Avui he assistit a una conferència de Paco Muñoz-Gutiérrez, de la Oficina de Medi Ambient de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha presentat unes dades que fan indignar:
Segons un estudi de la FAO, a la UE llencem a l’any 280 kg de menjar per persona. D’aquest total, 90 kg provenen de les llars i 19 kg de les xarxes de distribució alimentàries. 
algunes causes d'aquest malbaratament són:
  • s'ha perdut la cultura de l'aprofitament (allò que fèien les àvies)
  • també s'ha perdut la cultura del rebost (conservar els aliments sobrers)
  • no es dóna valor a les nostres escombreries (sabeu quan pagueu per les vostres escombreries?)
  • les empreses han escurçat els terminis dels aliments frescos "incentivant" la renovació del nostre stock d'aliments (s'ha d'anar a comprar més sovint i tot caduca abans)
  • tampoc apliquen estratègies per donar sortida als aliments a punt de caducar, podrien abaixar els preus dels aliments a punt de caducar però no està "ben vist", i alguns obliguen als proveïdors a endur-se aquests aliments i no donar-los.

Per saber una mica més d'aquest estudi de la FAO us convido a visitar el bloc QgatSud

No hay comentarios:

Publicar un comentario