Avui he assistit a una conferència de Paco Muñoz-Gutiérrez, de la Oficina de Medi Ambient de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha presentat unes dades que fan indignar:
Segons un estudi de la FAO, a la UE llencem a l’any 280 kg de menjar per persona. D’aquest total, 90 kg provenen de les llars i 19 kg de les xarxes de distribució alimentàries.
algunes causes d'aquest malbaratament són:
- s'ha perdut la cultura de l'aprofitament (allò que fèien les àvies)
- també s'ha perdut la cultura del rebost (conservar els aliments sobrers)
- no es dóna valor a les nostres escombreries (sabeu quan pagueu per les vostres escombreries?)
- les empreses han escurçat els terminis dels aliments frescos "incentivant" la renovació del nostre stock d'aliments (s'ha d'anar a comprar més sovint i tot caduca abans)
- tampoc apliquen estratègies per donar sortida als aliments a punt de caducar, podrien abaixar els preus dels aliments a punt de caducar però no està "ben vist", i alguns obliguen als proveïdors a endur-se aquests aliments i no donar-los.
Per saber una mica més d'aquest estudi de la FAO us convido a visitar el bloc QgatSud
No hay comentarios:
Publicar un comentario