lunes, 17 de octubre de 2011

Hi havia una vegada un pastís de iogurt

Després de l'aniversari infantil, sobra pastís... cada any el mateix... i com a casa el fem nosaltres, el pastís acostuma a ser el de iogurt de tota la vida, decorat amb el què es decideix el dia abans. I quan ja han passat uns dies... què en faig? Púding! Els púdings són fantàstics per reciclar tota mena de pa, pastes i pastissos que d'altra manera, acabarien a la brossa. A més, és de les coses que milloren d'un dia per l'altre i que es poden tunejar amb el què vulgeu.
Com que no se sap mai què és el què hi haurà per aprofitar, us poso una recepta mare que us servirà pels púdings dolços, independentment del pa o les pastes que hi poseu.

Ingredients:
250 grs. de pa o pastes
150 grs. de sucre
1/2 litre de de llet de vaca o de soja
3 ous 
caramel líquid (o caramel fet a casa... veure recepta)
 

Es tracta de remullar el pa o les pastes seques amb la llet, ben bé una hora, que s'estovin bé. Remenem per integrar els ingredients i hi afegim el sucre i els ous.
Al recipient a on farem el púding hi posem al fons el caramel i després la barreja. Calentem el forn a 180 graus i anirem mirant, com si fós un flam (que de fet, s'hi sembla). Anirem punxant amb un ganivet fins que surti net i ja estarà.

És una molt bona recepta per fer amb nens! 


Com que hi ha milions de receptes pel web, el que faré serà posar els links d'altres blocs  i que he pogut probar
Púding de pastís (del bloc "La cocina de los gnomos")
Púding d'ensaimades (del web "Recetas de Mallorca")
Púding de magdalenes (del bloc "La cuina de casa")
Púding de pa (del web de Martín Berasategui)
Púding de galetes (del web "Haciendo postres")

I si sou de les que no teniu temps de res... també es pot fer al microones.
He tret la recepta del blog "Recetas con encanto":

Agafeu el motlle apte per microones i hi poseu tres cullerades de sucre i tres d'aigua. Calenteu al màxim 3-4 minuts i quan comenci a agafar color ho treieu.
Trossegem el pa o les pastes i en fem un parell de capes a sobre el caramel. En un bol barregem el sucre, la llet i els ous i ho aboquem al motlle.
13 minuts al microones a la màxima potència i punxem per saber si està cuallat.

Púding de galetes (al microones en 7 minuts) 
No teniu excusa per no fer-ne un!


No hay comentarios:

Publicar un comentario