domingo, 25 de diciembre de 2011

Tronc de tió de xocolata

Repte assolit! Hem fet un tronc de Nadal de xocolata, que encara que no és per a res tradició d'aquí, no deixa de ser un braç de gitano... així que per què no?
He agafat diferents coses de les moltes receptes que he mirat i al final el meu està fet de la següent manera

Ingredients per a la massa
4 ous (de corral millor)
120 grs de sucre
120 grs de farina
40 grs de mantega, gairebé fosa
paper sulfuritzat

Ingredients per al farcit
125 grs. de cacao pur en pols
200 grs de nata ( l'he comprada en una granja del carrer, que la fan boníssima, res a veure amb la nata de pot)
3 clares (aprofitant unes que tenia congelades)
5-6 cullerades de sopa de sucre

Ingredients per a la cobertura
Es pot fer o encara millor, comprar feta, la que jo he fet servir de la marca Vahiné uns segons al microones i ja està.


És una recepta que, la veritat, dóna feina i necessita el seu temps però no és difícil. Primer de tot, s'ha de fer la massa, i si no teniu una màquina d'aquelles de varetes, prepareu-vos per acabar amb agulletes al braç (val la pena però)


Per fer la massa:
En un bol ample al bany maria, s'ha d'anar batent els ous i el sucre fins que no quedi gens de líquid. Quan estigui retirem del foc i es continúa batent fins que es refredi. Un cop això fet, agafem una mica d'aquesta massa i la barregem amb la mantega gairebé fosa en un altre bol.
En el bol gran, on tenim els ous muntats amb el sucre, hi afegim amb compte la farina i l'altre barreja.
Al forn uns deu minuts (s'ha d'anar mirant que no s'ha de torrar, que si no després no el podrem enrotllar), a 170ºC.
Quan ho treiem del forn, bé una part complicada. Posem a sobre de la massa un altre paper sulfuritzat i l'enrotllem, tot en calent i després el deixem refredar.


Mentre es refreda, es prepara un almívar (meitat de sucre i meitat d'aigua) i el farciment
Per fer el farciment:
Barregem la nata muntada amb el cacau en pols i amb compte es barreja amb les tres clares d'ous muntades (batudes a mà altre cop!). 


Per muntar el tronc, es desenrotlla la massa, es pinta la part de dins amb l'almívar i una estona després la barreja de la nata, el cacau i els ous muntats. Altre cop enrotllat, hi escampem per sobre la cobertura de xocolata, es treballa amb una forquilla per a fer-ho semblant a un tronc i a la nevera un parell d'hores...


Aquí en teniu la foto


No hay comentarios:

Publicar un comentario