sábado, 21 de enero de 2012

Flam de mandarina

Nou any, molts desitjos i molts bons propòsits... ains. El d'aprimar-se de tota la vida, aquest any si! Per tant, he començat a buscar coses dolces que no engreixin tant com les que feia fins ara i si que hi ha coses si, entre d'altres, una per aprofitar mandarines que s'havien instal·lat a la cuina... al final he anat a parar al bloc de Cuchiflitos i m'he decidit pel flam de mandarina que proposava: barato i ràpid, a més de fer-se al microones.
La feina ha estat aconseguir el suc de mandarina, no n'havia fet mai i es trenquen amb molta facilitat, sort que tenim una expremedora mig industrial a casa!

Ingredients:
  • 4 ous
  • 400 grs de suc de mandarines (unes 20 mandarines). 
  • 50 grs de sirop d'agave o  3 cullerades de sopa de sacarina liquida, o 100 grs de sucre normal si no voleu que sigui baix en calories 
  • 2 cullerades de maicena. (Opcional)
  •  Caramel líquid cassolà o comprat
Abans d'explicar-vos la recepta, un parell de coses sobre el sirop d'agave. Es fabrica a partir de l'Agave tequilana, una planta nadiua de Mèxic (el tequila es fa a partir de la mateixa planta) i hi ha no sé quants webs que en diuen meravelles... però també n'hi ha que les refuten (que si és prebiòtic, regula l'activitat intestinal, ajuda a baixar els nivells de colesterol...) En el que si coincideixen és que és més potent que el sucre, i només es fa servir la meitat de quantitat per obtenir el mateix resultat.
S'ha de tenir en compte que és líquid, per tant, en les receptes, s'ha de barrejar amb els ingredients líquids.
Jo l'he descobert llegint la recepta del flam de mandarina així que l'he comprat pel tema de les calories, si la resta és certa, encara millor.

planta d'agave
Fer aquest flam és molt senzill: en un motlle de silicona afegim una mica, poquet, de caramel líquid i l'escalfem uns segons al microones per què rellisqui millor per tot el motllo. Afegirem la barreja de suc, agave, ous  batuts i maicena i al microones a màxima potència (el meu és de 800 watts) uns deu minuts però ja se sap... anar punxant i mirant quan surti net.

La veritat és que a mi m'ha sortit més semblant a una truita... de fet sembla una truita però quan la tastes llavors el gust és 100% mandarina... molt bo!

el flam-truita de mandarina

No hay comentarios:

Publicar un comentario