jueves, 9 de febrero de 2012

espècies i cuixetes de pollastre guisades

M'agraden les espècies! M'encanten, en tinc vint o trenta sempe a casa, sobretot dels països àrabs i des de fa uns anys, del Japó (compartir pis amb gent d'altres llocs i conèixer la cuina ja ho fa, això)
Així que avui al matí, després de recollir la cuina he començat a pensar a veure com feia unes cuixetes de pollastre per sopar. Es poden fer fregides, a l'ajillo, al forn, amb verdures... i llavors he recordat (us he de dir que sóc una mica despistada) que ahir vaig comprar una safata de coriandre (o cilantro en castellà) i he anat a la lleixa a veure què tenia.

Al final aquesta ha estat la barreja guanyadora:



  • Coriandre (o cilantro), que sembla julivert però res a veure en el gust 
  • Clau d'olor 
  • Canyella en escorça (molt millor que mòlta) 
  • Ras el Hanout (ja n'he parlat en un altre post) 
  • All i julivert picats, dels que venen congelats (t'estalvies un munt de temps, no és exactament com si ho féssis a casa però pels guisats ja va bé)
Ja fa un temps que les receptes que faig han de ser més o menys de cinc o deu minuts de preparació, si no, s'han de deixar per un cap de setmana o per les vacances, no per un dia de feina, i aquesta n'és una de les que trigues 8-10' en enllestir

Preparació:
  • Posem l'oli d'oliva en una cassola de ferro (o una altra)
  • Quan estigui calent hi afegim l'all i el julivert, uns segons després daurem les cuixetes de pollastre, i més o menys cinc minuts després, hi afegim totes les espècies, la sal i anem donant voltes.
  • Quan es comencen a enganxar,  (un parell o tres de minuts) hem de posar el líquid, ja que és un guisat. Jo tenia caldo fet a casa, val qualsevol de tetrabrik o sino, aigua. Que cobreixi just les cuixetes.
  • les deixem 30 minuts a foc lent, apaguem el foc i ja està
L'olor de la cuina és evocadora dels viatges... sobretot si és una olor com la del coriandre, tan diferent de les herbes que fem servir en la cuina catalana. Us recomano que, si no ho heu fet, la probeu... ara com ara aconseguir qualsevol espècia del món és fàcil, perquè si no la trobes a la botiga del barri la pots comprar per internet, així que no hi ha excusa!


Aquestes cuixetes es desfan literalment... el fet de fregir-les primer i després guisar-les amb líquid, fan que s'estovin i que quedi una carn melosa i fàcil de mastegar, a més d'incorporar el gust de tot el què hem afegit...mmmm

No hay comentarios:

Publicar un comentario