jueves, 28 de marzo de 2013

Coca de recapte... amb la panificadora

Feia temps que no en feia de coca de recapte,,, més que res per no posar-m'hi perquè amb els trastos de la cuina trigo dos minuts a posar l'escalivada a fer i dos minuts més per posar els ingredients de la massa a la panificadora. mandra vaja,,, i en canvi, dóna un resultat tant i tant bo... val la pena definitivament fer-la!
La recepta, aquest cop, l'he tret del bloc No al pan de gasolinera, i he de dir que clava la recepta. A més, el seu post és molt interessant, perquè de la mateixa recepta base en podem fer coca de recapte, coca de vidre o coca de forner,,, així que jo tinc els ingredients de la massa en un paper enganxat a la nevera i segons el dia acabarà sent una cosa o una altra.

Ingredients per la massa
  • 500 grs de farina de força (de la de fer el pa)
  • 280 grs. d'aigua tèbia
  • 25 grs d'oli d'oliva
  • 4 culleradetes de cafè de llevat sec de fer el pa (a la recepta original hi posa 3 grs. però a mi m'ha sembla massa poc)
  • oli d'oliva per pintar la massa abans de posar al forn
  • un polsim de sal

Ingredients pel farciment:
  • un pebrot escalivat
  • una albergínia escalivada
  • dos cebes petites escalivades (millor que una de grossa, així segur us queden fetes)
  • anxoves de llauna

Preparació:
  1. Mentre s'escaliven totes les verdures, posem els ingredients de la massa: primer els líquids i després la resta, vigilant que no es toqui la sal amb el llevat
  2. Li donem al programa massa i el deixem fer deu minuts, no cal que sigui tot sencer (encara que si teniu temps, no li fa cap mal)
  3. Un cop feta, en fem quatre parts i l'estirem amb un corró (o una ampolla buida, si no en tenim)
  4. Les posem a la safata del forn (jo ho he fet en dues vegades, amb dues ja quedava la safata plena)
  5. Les pintem amb l'oli, hi afegim el farcit i les deixem pujar una mica (mitja hora és suficient)
  6. Ja les podem posar al forn ben calent (250ºC) uns vint minuts.
  7. Les deixem refredar i ja les podem menjar.
En el bloc que us dèia abans en fan una versió molt interessant, amb precocció al forn... un dia que tingui més temps ho provaré...
El resultat, aquest

2 comentarios:

  1. M'encanten les coques salades! a casa en fem moltes i mira que amb escalivada no la fem mai... això s'ha de provar!

    ResponderEliminar
  2. Doncs sí què l'has de provar.... Fins i tot pot ser un dinar de la feina o per un picnic... A més, d'un dia per l'altre continua igual de bona. Una abraçada!

    ResponderEliminar