domingo, 28 de abril de 2013

alls escalivats... sense fer servir paper d'alumini

Aquest ha estat un experiment del cap de setmana, per aprofitar un munt d'alls que ens van regalar i que no volia que acabessin grillats.
Havia sentit a parlar dels alls escalivats però jo no els havia fet mai. En molts blogs (ara se n'ha de dir blogs, no blocs i blogers, no blocaires.. mireu el post de  Termcat, gràcies Meri!), doncs això que he vist en molts blogs que fèien els alls escalivats al forn i embolicats amb paper d'alumini... però... resulta que una de les coses que he aconseguit a casa és eliminar el paper d'alumini gairebé al 100% (encara en tenim però intentem fer-lo servir el menys possible), així que he buscat una manera diferent d'escalivar-los.
Ho he provat a la Superchef, i el resultat ha estat perfecte. 


Directament a la olla, amb un rajolí d'oli i escollint la funció forn. Una hora després, amb tota la casa perfumada d'aroma d'all, els alls s'han pelat perfectament (tot i que és una feinada)i han sortit sencers i torrats.


Després de tres cassoles, en tenia prou per emplenar un pot de vidre. Mirant mirant, sembla ser que el millor per conservar-los a la nevera és afegir oli d'oliva al pot. Així ho he fet, i ara toca buscar receptes per fer-los servir... a banda del romesco, clar!



De moment, he trobat una recepta que té molt bona pinta, puré de patates amb alls escalivats... tant senzill com bullir unes bones patates i triturar-les amb un parell d'alls escalivats i barrejar bé amb una mica de nata, salpebrar i llestos.
Ho provaré!

Per cert, si teniu més idees per treure'n profit, s'agraeixen, que en tinc per donar i vendre!

3 comentarios:

  1. Aquests alls em semblen que seran un condiment fantàstic en un munt de plats!!! Una abraçada Mireia!

    ResponderEliminar
  2. Els alls m'encanten de totes maneres. Reconec que escalivats són dels meus preferits. Bona idea, Mireia!

    ResponderEliminar
  3. Potser teniu alguna recepta en què els pugui fer servir?? Si no els hauré de repartir!

    ResponderEliminar