jueves, 25 de abril de 2013

Fetge amb molta ceba caramelitzada

Nutritiu i econòmic. Boníssim, encara que no tots a casa ténen la mateixa opinió (ecs, quin fàstic, mama!), però s'ho mengen...
A més, té moltes coses bones: ferro (pels anèmics), zinc (bo per la insulina i per crèixer), vitamina A, quasi totes les B i segur que més coses que em deixo... 
A mi m'encanta, i espero que amb el temps als meus fills també... m'agrada a la planxa, arrebossat però sobretot, amb ceba, molta ceba... i és així com us ho porto avui.

Aquesta recepta porta temps però és molt senzilla. 

Ingredients 
- Un bon tall de fetge de vedella primet
- Tres cebes grosses tallades a rodanxes finetes
- Oli d'oliva, sal, pebre
- Cervesa

Preparació:
Caramelitzem les cebes. Molt important, aquest plat no té res a veure si no ho feu. I és el que dona més feina. Val la pena però. Jo ho faig en un robot de cuina, i en grans quantitats, així aprofito que m'hi poso.


Un bon raig d'oli d'oliva i 3 cebes enormes tallades ben fines. A mi m'agrada en tires llargues, però també es pot fer a daus... tot depèn del gust del consumidor.Passats uns deu minuts (cal anar remenant), hi afegeixo mig got de cervesa. I deixo que s'evapori. Quan es torna a sentir el xup-xup de l'oli, hi torno a posar un got de cervesa. Com que en tot el procés es triga vint minuts o mitja hora llarga, aprofito per recollir, o fer alguna altra recepta, posar la rentadora... però sense treure-li l'ull de sobre, que sino, se'ns pot cremar!
Quan ja estigui ben daurada, la colem per treure'n l'oli sobrant


Aquest oli aromatizat per la ceba l'aprofitem per fregir el fetge tallat ben petit. Cinc minuts mal comptats i ja li podem afegir la ceba, sal i pebre. I ja està. 


Bon profit!

1 comentario:

  1. Quina pinta! Me'l menjaria avui per sopar, amb un gust!!! Una abraçada Mireia!

    ResponderEliminar