sábado, 4 de mayo de 2013

Empanada de ceba i algunes coses més reciclades de la nevera

Aqui va una altra recepta que serveix per reciclar restes que ens van quedant per la nevera... és de l'estil de la pizza, que hi pots posar de tot mentre mantinguis la base, que en aquest cas és la ceba. Fins i tot pot ser només de ceba, que també quedarà bona.
 
Ingredients:
Dos rotlles de pasta brisa (per a més inri, jo en tenia un de rodó i un de quadrat a la nevera, així que va tocar fer tetris per poder-la tancar)
Dues cebes enormes
1 ou dur
tonyina, 1 o dues llaunes, al gust
Una mica de tomàquet fregit
Sal, pebre
Oli d'oliva
1 ou batut per pintar la massa
2 gots de cervesa :)
 
Elaboració:
 
Caramelitzar la ceba. Com que és una bona quantitat, jo utilitzo el robot de cuina. I faig servir un truc que fa molts i molts anys el meu marit va veure per la tele. Es tracta de posar-la a fregir amb un bon raig d'oli d'oliva i quan comença a ser transparent, afegir un vas de cervesa. Deixar que s'evapori tota, i uns cinc minuts després tornar a afegir un altre vas de cervesa. I deixar una estona més fins que està del color del caramel
 
 
Hi afegim una o dues llaunes de tonyina (jo només en tenia una) i quatre o cinc cullerades de salsa de tomàquet.
 
 
            
Barregem bé, hi afegim un ou dur tallat a daus. Us ensenyo l'enginy que tinc per poder-lo fer al microones... t'estalvies feina i temps!




I ja tenim el farciment llest... Ara cal deixar-lo refredar una mica abans d'abocar-ho a sobre d'una de les làmines de pasta brisa
 
 
 
I tapem amb l'altra làmina. En aquesta foto no es veu molt, però la part de dalt són dos trossos, ja que si no, no quadrava una làmina rodona i una altra quadrada... he descobert que no hi ha cap problema perquè l'ou batut fa d'adhesiu i no es desenganxa mentre es cou al forn. És important tancar-la bé i també pintar-la amb ou batut, ja que si no, no enrosseix i francament, encara que el gust és el mateix, no entra gens per la vista. Un altra cosa que cal fer són uns forats perquè pugui sortir-ne el vapor
 
 

I ja ho tenim a punt per enfornar a 180º una mitja hora (com sempre, depèn del forn, de la mida, del temps... cal anar controlant)
 
 
Ens l'hem menjada calenta i freda i de les dues maneres  està molt bona.
Una variant que haig de provar és fer-la només de ceba i trossets d'ametlla torrada... per la propera!

6 comentarios:

  1. Quin goig d'empanada! I ja veig que deus tenir molta pràctica amb el tetris!!! Una abraçada!

    ResponderEliminar
  2. Una cuina de reciclatge que fa salivera!! Petons

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Segur que també ho fas tu... Sempre va bé tenir una mica de pasta brisa per si de cas...

      Eliminar
  3. Les empanades són bones perquè si, i a més són genials per reciclar miquetes de la nevera. M'agrada molt el concepte del teu blog, et segueixo a partir d'avui mateix ;)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies i benviguda! Espero que les meves petites aportacions et siguin útils :)

      Eliminar
  4. Uala! Gràcies! A veure si tinc una estona aquesta nit i m'ho puc mirar bé!

    ResponderEliminar