jueves, 15 de agosto de 2013

Per l'aperitiu... DIP'S versió mediterrània

Avui, dos Dip's o barreges més o menys cremoses per menjar amb pa... He anat veient que són tot un fenòmen a Pinterest, a on hi tinc un arxiu, i després he vist que d'aixo ja en feia jo... us en porto dos que fem molts dies quan preparem l'aperitiu. Ara a l'estiu l'hem de compartir amb les mosques però gairebé sempre guanyem nosaltres :)

Són molt senzills de preparar i uns pocs ingredients dónen per a moltes torradetes, per la qual cosa quan ets colla sempre van bé.

1.- DIP d'alvocat:

- un alvocat ben madur
- dues llaunes de tonyina
- mitja ceba tendra picada ben fina
- una cullerada de maoinesa
- sal maldon

Tots els ingredients han d'estar a la nevera abans, perquè el resultat sigui ben fresc.
Tan senzill com obrir l'alvocat i trinxar-lo amb una forquilla, afegim la ceba ben petita, les dues llaunes de tonyina (sense l'oli), la cullerada de maionesa i ben remenat. Per sobre sal maldon i s'acompanya amb pa, el què hi hagi a mà. Torradetes, pa de pagès tallat petit, de motllo, és igual. Si voleu, hi podeu afegir un raig de suc de llimona a la barreja, però a mi m'agrada més sense.



2.- DIP de tonyina amb pebrot vermell
- una llauna de pebrot vermell escalivat
- dues llaunes de tonyina escorregudes
- sal
- vinagre de mòdena

També ha d'estar tot fred de la nevera. Piquem els pebrots ben petits, els barregem amb la tonyina, la sal (no massa) i un bon raig de vinagre de mòdena (un altre vinagre no, que queda amb un gust totalment diferent). Llest per servir.



Que vagi de gust!

1 comentario: