miércoles, 22 de enero de 2014

Fideus soba amb salsa men-tsuyu

Aquest és un plat molt ràpid de fer, molt habitual a la cuina japonesa i que em van ensenyar a fer fa uns quants anys. Són uns fideus de farina de fajol ("alforfón") que es mengen freds i es suquen a la salsa.

Necessiteu:
- Fideus soba secs (a qualsevol tenda de productes orientals, són uns fideus marrons)

Per la salsa Men-tsuyu
- un sobre de preparat de caldo dashi (el caldo també es pot preparar a casa, però la noia japonesa que em va ensenyar em va dir que ella gairebé mai el preparava, sempre feia servir aquests sobrets)
- Mirin
- Salsa de soja dolça (de la suau, que de salses de soja n'hi ha a patacades, una que sigui ben liquida), i en aquesta ocasió jo en faig servir de light.
- sucre

els sobres de preparat de caldo dashi i els fideus soba
Per decorar: (encara que hi podeu posar el què vulgueu)
- cebollí picat ben fi
- flocs de tonyina seca
- un ou dur tallat ben petit
- alga nori

Preparació:

1.- Prepareu la salsa. Primer el caldo dashi, que és la base. Tan senzill com posar a bullir l'aigua (jo hi poso mig litre) i desfer el sobre de dashi. Quan està ben desfet, hi afegim 125 ml de mirin, 125 ml de soja i un cullerada de sucre (encara que jo a vegades en poso menys). Fem que arrenqui el bull altre cop i ja el tenim. Deixem refredar.
Si en voleu fer més només cal respectar les proporcions: una quarta part de mirin i una quarta par de salsa de soja del què poseu de dashi.

Aquesta salsa, si no la feu servir tota (arriba per 6 persones), la podeu guardar perfectament a la nevera una setmana.

2.- Bullim els fideus, tenint en compte que no han de bullir molt ràpid, que bullin a poc a poc i que quedin ben fets, com si fos pasta passada. Un cop bullits, els refredem sota l'aixeta o els posem en aigua freda i l'anem canviant fins que siguin freds.

Per la presentació:
- En un bol posem els fideus soba ben escorreguts 
- En un altre més petit, la salsa men-tsuyu, que també ha d'estar a temperatura ambient, i dins la salsa hi aboquem el cebollí tallat ben ben finet, els flocs de tonyina, alga nori a trossos i l'ou dur esmicolat.

La foto no es veu gaire bé... ja hi havia gana!


Aquests fideus els hem acompanyat amb una plata gegant de sushi... dinar complet!

8 comentarios:

  1. Genia, Mireia, ens anirà molt bé aquesta recepta, que a casa ens agraden molt, els soba!

    ResponderEliminar
  2. En dono fe!! Estan boníssims!!!!

    ResponderEliminar
  3. Ostres! Saps quan de temps fa que buscava aquesta recepta? Moltíssimes gràcies per publicar-la!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Me n'alegro que et serveixi (comentari amb moooooolt de retard però molt sincer ;)

      Eliminar
    2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

      Eliminar
  4. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar