domingo, 23 de marzo de 2014

Berenar per la canalla: crêpes amb dolç de poma

Sis nens a berenar un dissabte a la tarda... i què els dono per berenar? Proposo crêpes i hi ha el quòrum suficient.
Així que dissabte al matí preparo la massa, que és molt i molt fàcil però que ha de reposar perquè el resultat sigui millor.

De receptes de crêpes n'hi ha a patades, jo  n'he probat unes quantes i em quedo amb aquesta que us poso (és un video molt pràctic)

- 250 ml de llet
- 125 grs. (la meitat) de farina fluixa
- 2 ous
- 30 grs. de mantega fosa (microones)
- 15 grs. de sucre (que no es posa si volem fer la crêpe salada)
- un polsim de sal

Tot això es passa per la batedora i a la nevera tres o més hores.

Si les feu dolces, es poden aromatitzar amb essències (de vainilla, de taronja, de llimona), segons el farcit que decidiu posar-li.

Com que les meves eren per nens i nenes de diverses edats, no li vaig afegir res.

Per les diverses receptes que he anat mirant, és important deixar reposar la massa perque les proteïnes i el midó de la farina absorbeixin el líquid i així les bombolles d'aire que hem creat al batre la massa surtin. Si voleu aprofondir en l'explicació, us deixo un enllaç.

Pel farciment vaig rescatar de la nevera una recepta d'aprofitament de pomes una mica tocades, el dolç de poma, que jo vaig fer a la panificadora. La recepta, del web Directo al Paladar. Aquest dolç m'ha durat dues setmanes sense problemes a la nevera i guardat en un bon tupper.

Les crêpes, tant dolces com salades són una manera d'aprofitar restes que tenim per casa, fruites tocades, una mica de pollastre que ha sobrat, una punta de pernil, de formatge... amb dos o tres ingredients teniu una espècie de bocata per esmorzar, per berenar, per un sopar improvisat... en fi, que jo en faig de tant en tant, és una manera també de sortir de la rutina de la cuina familiar...

Per cert, més receptes de crêpes i de farciments, en el meu Pinterest.

Us deixo una foto d'una de les crêpes que es van cruspir els meus miniconvidats!



Bon profit!

2 comentarios:

  1. Quines crêppes i quin farcit més bo! Segur que els miniconvidats és van posar les botes! Petons!

    ResponderEliminar
  2. Que bones! A casa ens encanten les creppes! I les dolces, sobretot ;-) Amb poma ha de quedar ben sucosa.

    ResponderEliminar