viernes, 22 de febrero de 2013

Pastís d'aniversari monster truck!

Sis anys! I un pastís d'aniversari al gust del  consumidor... com que els pastissos d'aniversari sempre els fem a casa i tots junts, el comencem a preparar una setmana abans... De quin sabor, amb quina forma, amb quin colors d'icing els decorarem...
 
Aquesta vegada havia de ser un cotxe amb les rodes gegants, un monster truck! I vaig trobar-ne un de facilet, perfecte per fer amb els nens al web Buttoned up , encara que no el vam fer tan gran

 
 

 
 
Com veureu en la imatge, cal fer un pa de pessic rectangle i dos de rodons si el feu enorme. Jo vaig fer-ne un de rodó, i amb un vas gran vam tallar les dues rodes.
 
La base del pastís és la del iogurt de sempre, a la qual vam afegir perles de xocolata de cobertura per fer-lo de festa. en aquest cas, cal multiplicar per dos els ingredients per fer el cos del cotxe i les rodes.
 
Ingredients:`
 
Del pa de pessic
  • Un iogurt (de sabors millor, nosaltres el vam posar de pinya)
  • Una mida del iogurt d'oli d'oliva
  • Dos mides del iogurt de sucre moreno
  • Tres mides del iogurt de farina fluixa
  • Un sobre d'impulsor químic
  • Dues mides del iogurt de perles de xocolata negra (o qualsevol tipus de xocolata a trossets petits)
  • Opcionalment, un rajolí d'essència de vainilla, o de llimona... o qualsevol altra que li vagi bé
 
De l'icing
  • Una clara d'ou (amb una, de sobres per cobrir els dos pastissos,,, i encara me'n va sobrar... el tinc guardat a la nevera)
  • Sucre llustre (al voltant de 250 grs.)
  • Colorant en pasta vermell i blau (jo faig servir de la marca Wilton, dóna uns color molt vius amb molt poca quantitat)
  • Una batedora varetes de braç (imprescindible si no voleu que us caigui el braç a terra)
  • Biberons de cuina per posar-hi el icing i poder decorar.
Un apunt sobre l'icing: com què jo faig els pastissos amb els nens, no utilitzo la mànega pastissera; és molt millor posar l'icing en biberons, que als basars xinesos surten tirats de preu i són molt més fàcils de netejar... a més si et sobre icing, sempre els pots guardar a la nevera i tornar-los a fer-los servir un o dos dies després.
 
 
Preparació:
 
Del pa de pessic
  • Barrejar els ingredients d'un en un amb una cullera de fusta o amb la batedora de varetes a velocitat mínima (si no, estucareu les parets de tota la cuina).
  • Enfornar en dos motllos, un rectangle i l'altre rodó, amb el forn preescalfat a 180ºC més o menys mitja hora... Cal anar comprovant si està cuit amb un ganivet
  • Un cop freds, es fan les formes... és molt fàcil, només cal fer les rodes del xassís i la finestra davantera... el què sobra es pot guardar per fer un púdding si no acaba devorat per les feres abans :)
 
 
De l'icing
  • Muntar la clara d'ou amb les varetes. Quan tingui la consistència d'una merenga hi anem afegint el sucre llustre... s'ha d'anar mirant quan n'accepta, fins que queda una pasta a on es queda la marca de la batedora uns segons.
  • D'aquesta barreja en fem tres parts, en tenyim dues de vermell i blau i l'altre serà blanca
 
 
Decoració
 
  • Marquem les ratlles del dibuix amb xocolata fosa (de les mateixes perles que hem fet servir pel pa de pessic)
  • Posem els tres trossos de pa de pessic que seran el monster truck en la reixa del forn, així el què caigui anirà a fora.
  • Ja podem donar els biberons per decorar als nens
  • Les rodes les vam decorar amb xocolata negra, dues galetes enganxades i icing vermell a sobre
  • Quan l'icing estigui una mica sec, es fa el número a sobre
  • Deixem assecar tota la nit.
 
 
 
Felicitats carinyo!

2 comentarios:

  1. oh que guapo, Mireia! M'ha encantat. Quina santa paciència, la teva!! He he. Petons i bon cap de setmana

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Marina... dóna feina però el resultat val la pena. Bon cap de setmana per a tu també

      Eliminar